کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید
سرخط خبرها

نمایندگان آسیب‌های اجتماعی را در اولویت قانون‌گذاری خود قرار دهند | هزینه‌کرد منابع بدون وحدت رویه است

  • کد خبر: ۲۱۲۸۳۳
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳
نمایندگان آسیب‌های اجتماعی را در اولویت قانون‌گذاری خود قرار دهند | هزینه‌کرد منابع بدون وحدت رویه است
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: شاید منابع کافی باشد، اما این منابع در دستگاه‌های مختلف تقسیم و موجب شده است که وحدت‌رویه‌ای را در هزینه‌کرد منابع شاهد نباشیم؛ بنابراین به این دلیل که الگوی واحدی در این زمینه نداریم، بهره لازم را هم نمی‌بریم.

به گزارش شهرآرانیوز تنها ۱۰ روز مانده است تا برگزاری انتخابات مجلس و انتخاب وکلای مردم در مجلس شورای‌اسلامی. نمایندگانی که پس‌از‌این صاحب کرسی می‌شوند، باید با تمام‌قوا برای رفع مشکلات مردم و توسعه شهری که نماینده آن هستند، فعالیت کنند. در این میان و در کنار مردم که همواره برخی اقدامات و مصوبات را از نمایندگان خود مطالبه می‌کنند، دستگاه‌های اجرایی نیز در مسیر خدمات‌رسانی به مردم و گروه‌های هدف خود، مطالباتی از مجلس آینده دارند.

سازمان بهزیستی به عنوان یکی از نهاد‌هایی که گروه هدف وسیعی دارد، دغدغه‌اش در حوزه آسیب‌های اجتماعی است و معاون امور اجتماعی این سازمان نیز در گفتگو با شهرآرا، مطالبات اولویت‌دار این اداره‌کل را این طور بیان کرد: مداخلاتی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی انجام می‌دهیم، معمولا زمانی است که آسیب ایجاد شده است، اما بهتر است قوانینی داشته باشیم که منابع خاص و ویژه‌ای برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اختصاص یابد.

هزینه‌کرد اعتبارات، بدون وحدت رویه

حمیده محدث اضافه کرد: شاید منابع کافی باشد، اما این منابع در دستگاه‌های مختلف تقسیم و موجب شده است که وحدت‌رویه‌ای را در هزینه‌کرد منابع شاهد نباشیم؛ بنابراین به این دلیل که الگوی واحدی در این زمینه نداریم، بهره لازم را هم نمی‌بریم.

او با بیان اینکه سن آسیب‌های اجتماعی بسیار پایین آمده است، گفت: در چنین شرایطی انتظار این است که سیاست‌گذاری‌ها به‌گونه‌ای باشد که برخی‌موارد از سنین کودکی در دستگاه‌های مرتبط (به‌خصوص آموزش‌و‌پرورش) در نظر گرفته شود و افرادی که با کودکان سر‌و‌کار دارند در زمینه آسیب‌های اجتماعی آموزش دیده باشند تا در سنین نوجوانی با آسیب‌های کمتری مواجه باشیم.

اورژانس اجتماعی توسعه داده شود

محدث بیان کرد: باید آسیب‌های اجتماعی در اولویت بالایی از کار نمایندگان مجلس در حوزه کمیسیون اجتماعی باشد؛ ضمن اینکه درباره واقعیت‌هایی که در حوزه آسیب‌ها وجود دارد، با مردم صحبت شود. در‌واقع باید در‌این‌باره دستگاه‌ها وظیفه‌مند شوند و مردم را مطلع کنند.

وی با اشاره به اینکه انتظارمان این است که حوزه اورژانس اجتماعی در سال‌های آتی به سمت توسعه پیش برود، اظهار کرد: مداخله بهنگامی که اورژانس‌های اجتماعی انجام می‌دهند، می‌تواند از آسیب‌های بعدی جلوگیری کند؛ باوجوداین اکنون امکانات در حوزه اورژانس و فوریت‌ها بسیار محدود است.

منظور از توسعه در زمینه اورژانس اجتماعی، عدالت توزیعی است؛ یعنی منابع به شکل منصفانه‌ای توزیع شود. در‌این‌صورت می‌توانیم با ارائه بهتر خدمات اورژانس اجتماعی از گستردگی آسیب‌های اجتماعی پیشگیری کنیم.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی به چالش‌های موجود در‌خصوص آسیب‌های اجتماعی (به‌ویژه درحوزه کودکان کار‌و‌خیابان) اشاره و بیان کرد: حل این چالش‌ها مستلزم این است که به عوامل تبدیل کودکان به کودکان‌کار‌و‌خیابان، توجه ویژه شود.

چالش کودکان کارِ اتباع

محدث حدود ۶۵‌درصد از کودکان‌کار شناسایی‌شده در مشهد را از اتباعی دانست که بسیاری از آن‌ها به‌صورت غیرقانونی در این شهر حضور دارند. به گفته وی باید در این حوزه تدبیری اندیشیده شود؛ زیرا با وجود اینکه آن‌ها نیز به‌عنوان یک کودک حقوقی دارند، منابع در اختیار ما باید برای کودکان ایرانی صرف شود؛ بنابراین نمایندگان مجلس باید خیلی جدی‌تر در حوزه اتباع بیگانه ورود کنند؛ زیرا نبود رسیدگی در این زمینه به آسیب‌های اجتماعی، نظیر کودکان‌کار و مسائل مشابه آن، دامن می‌زند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان درباره اقدامات مدنظر بهزیستی در حوزه زنان سرپرست خانوار، بیان کرد: باید حوزه زنان سرپرست خانوار در دستور‌کار نمایندگان مجلس قرار بگیرد و در قوانین مربوط به بانوان اعتباراتی در نظر گرفته شود تا بتوان به سلامت جسم، روان و سلامت اجتماعی این زنان رسیدگی کرد. با این‌کار می‌توان از این زنان به عنوان ارکان خانواده صیانت کرد تا به مسائل و آسیب‌های اجتماعی ورود نکنند.

او همچنین قوانین حوزه فرزندخواندگی را با‌توجه‌به شرایط جامعه، نیازمند به‌روزرسانی دانست و افزود: یکی دیگر از مواردی که باید در زمینه پیشگیری از آسیب‌ها مورد‌توجه قرار گیرد، این است که در به‌کار‌بردن واژه‌ها اصلاحاتی انجام یا قوانینی تصویب شود؛ به‌طور‌مثال زمانی که واژه حاشیه‌نشینی مطرح می‌شود و مردم متوجه می‌شوند که همه مسئولان (از قانون‌گذار گرفته تا مجری قانون) قائل به متن و حاشیه هستند، کلمه حاشیه‌نشینی بار منفی ایجاد می‌کند و این ممکن است در حوزه آسیب‌های اجتماعی اثرات منفی ایجاد کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->